Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus
Congregació de la Puríssima Sang de Reus.
Cliqueu per tancar.
Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc.
premi aquí per ampliar aquesta informació. .
Si continua navegant accepta la utilització d'aquestes cookies.

2021
<< MARÇ >>
DLDMDCDJDVDSDU
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ajuntament de Reus
Diputació de Tarragona
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


CONCERT DE NADAL

Lloc: Temple de la Sang.
Data i hora: Uns dies abans de Nadal, a les 20.30’.

Cada any, uns dies abans de Nadal, l'Escolania i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang ofereix, organitza, el tradicional Concert de Nadal "in memoriam" al mestre Santiago Buqueras, qui va ser director i veritable precursor de l’actual Capella i Escolania.

La figura del mestre Santiago Buqueras forma part de la memòria popular, no només de la Congregació de la Sang, sinó també de la ciutat de Reus. Va tenir la gran responsabilitat de substituir a una referència com era el mestre Mateu.

El mestre Santiago Buqueras va estar durant dècades al peu del canó i sovint va haver de remar a contra corrent. Defensor de la música solemne en la litúrgia, el mestre Santiago Buqueras va vetllar perquè no es perdés mai el nostre Vexilla Regis, però també la Funció de l'Agonia, la Santa Cena del Senyor, la Funció de la Coronació, Corpus Christi, al Santuari de Misericòrdia, i molts d' altres.


La Providència va voler que el mestre Santiago Buqueras traspassés justament un 21 de desembre de 1999, tot coincidint en la data que es celebrava el Concert de Nadal a La Sang, la qual cosa va fer que des de llavors l'Escolania i Capella del Sant Crist i de la Reial Congregació, li dedica “In Memoriam” aquest tradicional concert de Nadal.

El repertori musical del tradicional Concert de Nadal és a càrrec de l'Escolania i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang, sota la direcció de Sílvia Virgili i l'acompanya al piano el mestre Jaume Gil.

S’interpreten les populars nadales que s'escolten tant en temps d'Advent i Nadal, anunciant l'arribada del Diví Redemptor a l'establia de Betlem.