Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus
Congregació de la Puríssima Sang de Reus.
Cliqueu per tancar.
Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc.
premi aquí per ampliar aquesta informació. .
Si continua navegant accepta la utilització d'aquestes cookies.

2021
<< MARÇ >>
DLDMDCDJDVDSDU
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ajuntament de Reus
Diputació de Tarragona
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


Escrit del ClavariClavari de la Reial Congregació de la Pusríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus Benvinguts a la nostra web, punt de trobada pels congregants i simpatitzants que volen conèixer la nostra Entitat. A través d’aquest mitjà digital podran trobar informació dels nostres actes, de la nostra història, patrimoni, fotografies, documents sonors i actualitat.

La nostra Entitat és una de les més antigues de la ciutat de Reus. Els primers documents es remunten a l’ any 1555, però probablement va ser fundada per Sant Vicenç Ferrer cap a l’any 1410; el 1831 el rei Ferran VII va concedir-li el títol de “Reial” que encara ostenta, dient-se des d’aleshores “Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist”.

Plena d’alts i baixos en aquesta dilatada història i fins arribar als nostres dies, continuem mantenint l’esperit original i som hereus de l’esforç de moltes generacions.

Una de les particularitats és que el nostre Temple és privat, pertany als Congregants, i és tasca de tots nosaltres mantenir-lo. L’any 1867 es va crear la Parròquia de La Sang, des de llavors, la Congregació el cedeix per celebrar-hi actes litúrgics, reservant especialment pels Congregants la missa dels diumenges al matí i els oficis de Setmana Santa.

Des de temps immemorial som els organitzadors dels principals actes de Setmana Santa de la ciutat; en l’actualitat organitzem el Pregó, la processó de Les Tres Gràcies, la processó del Sant Enterrament, la vetlla a la Mare de Déu de la Soledat i l’acte de La Coronació. Juntament amb la imatge de la Verge de Misericòrdia els reusencs venerem especialment al Sant Crist de la Sang que presideix el nostre altar, és protagonista de les processons i devoció popular.

Desitjo que aquesta web sigui del vostre gust i serveixi com a punt de contacte. Us convido a participar en les nostres processons ja sigui des de dins, acompanyant al Sant Crist, o com a devot observador.

Finalment us demano ens ajudeu a mantenir les nostres tradicions i el nostre Temple formant part d’aquesta gran família que som els Congregants de la Sang.Vicens Xavier Just Faro

Clavari