Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus
Congregació de la Puríssima Sang de Reus.
Cliqueu per tancar.
Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc.
premi aquí per ampliar aquesta informació. .
Si continua navegant accepta la utilització d'aquestes cookies.

2021
<< MARÇ >>
DLDMDCDJDVDSDU
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ajuntament de Reus
Diputació de Tarragona
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


LA PINTURA I LA SANG


El Sant Crist de la Sang, la Plaça de la Sang, les Tres Gràcies, han estat i son una font constant de sentiments i emocions, que han servit de font d’inspiració a artistes i pintors de les nostres contrades.

Ferré Revascall, Ceferí Olivé, Jaume Queralt, Pere Calderó, Apellániz, Pere Ferrando, etc, han trobat en la Sang un motiu d’expressió del seus sentiments reusencs més arrelats.

El llenç no ha estat l’únic material que ha servit per plasmar la inspiració d`aquests artistes. Durant molts anys, les portades dels programes de Setmana Santa han servit de lloc de difusió de les expressions pictòriques d’aquests virtuosos del pinzell.

Però l’expressió pictòrica de la Sang ha trobat altres noves dimensions, com es la decoració artística del Ciri Pasqual, que des de l’any 1999, s’organitza en unió de la Galeria Anquin’s. Artistes com Artur Aldomà, Mònica Castanys, Mercè Bessó, Alícia Grau, Frank Jensen, Lluis Puigrós, han deixat la seva empremta artística en un Ciri d’especial complexitat de treball, no només per la seva forma, sinó també per la seva textura i difícil impregnació dels colors.

El temple de la Sang és també testimoni de tres superbes obres pictòriques, com son el fresc del presbiteri, obra del mestre Pere Calderó, que representa tres moments tradicionals rellevants de la vida de la congregació, la pintura sobre taula de la Consagració de la Sagrada Forma, del mestre Apellaniz o la pintura també sobre taula de la capella del Sant Sepulcre, obra de Jaume Queralt, en el qual es representen tres escenes bíbliques. Aquest aspecte pictòric es troba ampliat en altres apartats de la web on es descriu detalladament l’interior del temple.